Nadine Ferrand, een vakvrouw in de Maconnais

We komen te weinig bij Nadine ! Dat is weer de conclusie van ons bezoeken aan haar Caveau. ze ligt tussen de andere helden Domaine des Deux Roches en Domaine Tripoz in de Maconnais . Nadine is een gastvrouw pur sang met liefde voor haar wijn en trots op wat zij heeft gepresteerd. dit bezoek is van februari 2016.

geproefd:

Mâcon Solutré Pouilly
Pouilly-Fuissé “Eclat d’Ammonite”
Pouilly-Fuissé Cuvée Lise-Marie
Saint Véran

We komen voor haar Mâcon Solutré Pouilly,  een wijn die we voorheen kochten bij Thévenet maar ons nu een beetje tegenvalt. We hebben een primeur! Jaargang 2015 is net op fles en Nadine wilt deze wel aan ons verkopen. (de meeste wijnen uit de streek gaan pas eind april in de verkoop, of later als zij nog langer rijpen op vat of curve).. Het is een jonge maar al volle 100% Chardonnay van 30 jaar oude stokken. Fris, weinig zuur en opvallend rijp. en dan te bedenken dat deze wijnen makkelijk 8 tot 10 jaar te bewaren zijn. Dat zegt iets van de productie en de liefde voor kwaliteit.

De andere wijnen die we moesten proeven staan hierboven. Stuk voor stuk heerlijke volle wijnen met een persoonlijk tintje. Moeilijk uit te leggen maar ik durf bijna te zeggen dat je kunt proeven of het een wijn is van Nadine.

Zeker een aanrader. Prijzen liggen op niveau van wat anderen in de omgeving vragen voor hun wijnen.