Over ons

Wie ben ik?  Ik ben Bart, een wijnliefhebber. Al jaren  zwerf ik, met vrienden,door de wijnstreken van de Bourgogne.  Mijn kennis van wijn is ontstaan door veel lezen en vooral veel te proeven, voornamelijk in de Bourgogne. Zoals gezegd, ben ik een liefhebber.  Samen met met Leo en Petra heb ik de wijnopleiding SDEN 2 en SDEN3 gevolgd.  Zo proberen we steeds onze kennis te vergroten. Met wijn is men nooit klaar! Kijk alleen maar naar alle websites die volgeschreven staan over wijn.  Dit is er ook één. Maar wel eentje geschreven vanuit het plezier dat we beleven aan de wijnen die we kopen en drinken.

Wie zijn wij! Er is veel meer plezier rond te rijden met goede vrienden. Leo en Petra zijn van die goede vrienden. Hans is een goede vriend maar ook met je oude buurtjes Annelies en Thijs en familie kan je tijdens de tripjes  door de wijnen heel goed vrienden zijn 🙂

Het Boek

Dit boek,een verjaardagsgeschenk aan Bart van zijn vader, gaat altijd mee wanneer wij de wijn in gaan. Het is  ondertussen meer dan 15 jaar oud.  Het boek is een tijd lang onze leidraad geweest bij het kiezen van wijnen.

Hubrecht Duijker heeft, voor ons, vaak gelijk gehad met zijn lijst van aanbevolen producenten. Veel hiervan rekenen wij ondertussen ook tot onze favorieten.Het boek is verouderd en de collectie nieuwe boeken groeit gestaag. Toch gaat dit boek mee. Het is in al die jaren gevuld met  visitekaartjes van producenten en restaurants, brochures, rekeningen en ‘ tarif’ overzichten van de Domaines. Het geeft een uniek beeld van waar wij zijn geweest, wat de aankopen waren en voor welke prijs. Al die info roept herinneringen op en geeft tips.

Heerlijk om doorheen te bladeren en voor ons nog altijd een hulpmiddel bij het plannen van de route