wijn drinken, wijn bewaren

Helaas ligt er onder  het huis geen mooie kelder waar we alle heerlijke wijnen kunnen bewaren.Gelukkig hebben we wel de mogelijkheid om regelmatig naar Frankrijk te gaan en kunnen we onze inkoop spreiden.Dit betekent dat wijn nooit heel lang bewaard wordt. En zo hoort het ook. Wijn is om op te drinken en niet om naar te kijken. Althans, niet voor een lagere tijd !
En komen we wel wat mooie bewaarwijnen tegen, dan hadden we altijd een mogelijkheid om deze bij vrienden of familie weg te leggen.
Onze wijn ligt in een trapkast. droog, donker en met niet teveel temperatuur schommelingen. Prima voor de tijd dat de wijnen bij ons nog onder de kurk liggen.Toch lopen Tini en ik al een tijdje met de gedachte de trapkast  exclusief te maken voor wijn en drank. En deze dan ook te klimatiseren.
Toevallig komen we bij een bouwmarkt in Frankrijk  een rek tegen die wij mooi vinden. Als bouwpakket nemen we deze mee. En zie hieronder het resultaat na een middagje vloeken om dat kreng in elkaar te krijgen.
we zijn er trots op! Een perfect gekoelde ruimte.
Laat nu de wijn maar liggen.
Of eigenlijk laat de wijn maar stromen!!