Frank de ….

Eten in Chénas, wachten tot de caveau van Chénas open gaat.

Gezellig met José en Hans een vorkje prikken in een lokaal restaurantje. achter ons staat een meneer op en spreekt ons aan: ” hier om wijn te kopen?”, is zijn vraag.  De verbazing is dat wij in het nederlands worden aangesproken , waar even tevoren vloeiend frans werd gesproken door dezelfde meneer.  ” Hier om wijn te kopen?”, was zijn vraag omdat hij hoorde dat we over wijn spraken.  We raken in gesprek en even later krabbelt hij een tweetal adresjes op een blaadje. Enthousiast begint hij te vertellen over de twee wijnen en de reden waarom hij in de Beaujolais is namelijk; drie maanden per jaar om onder andere druiven te plukken.

We gaan en route, niet wetende dat zijn naam nog een paar keer valt die dag.

( Achteraf blijkt dat deze meneer Frank de Jongh heet en een bekend sportjournalist is van tennis. tevens is hij geëerd in Frankrijk voor zijn organisatie van Beaujolais feesten in Nederland. een bekend persoon dus ! bij deze willen we meneer Frank nog bedanken voor zijn goede adviezen.  Daar plukken wij de (druiven)vruchten van. Wij hebben zijn adresjes met veel plezier bezocht. in de blog onze ervaring