Chateau de Chénas april 2019

Een proefrijtje Moulin – à – Vent

geproefd door Hans en Bart

Altijd een feestje bij Chateau de Chénas. We hebben het al eerder gezegd, of je nu komt voor een fles of meerdere doosjes, de gastvrijheid is groot. Wij kwamen voor de Moulin tradition 2017, maar voordat het wisten, hadden we een heel rijtje Moulin op de balie staan. “ altijd goed en leuk om even te vergelijken”, was het commentaar van de altijd vriendelijke gastvrouw.  Om niet onbeleefd te zijn, hebben we natuurlijk de wijnen met elkaar vergeleken.

Alle wijnen zijn kwalitatief goed. De traditie van 2015 was een topper. De Moulin tradition van 2018 is, denken wij, nagenoeg nog beter. Nu nog wat jong maar met nog en beetje rijping vertelt de wijn ons vast wat een exceptioneel jaar 2018 is. We laten hem dan ook nog even liggen; op een paar doosjes na. Natuurlijk willen wij thuis de reactie van vrienden over deze wijn. We laten de wijn nog even liggen? Niet lang. In het najaar gaan we weer terug en zullen nogmaals de  wijn proeven. Alle wijnen van het proefrijtje zijn de moeite waard, maar van de Tradition van 2018 zal ongetwijfeld weer veel mee terug naar Holland gaan.