Domaine Catherine & Didier Tripoz (Maconnais)

Een klein familiebedrijf nabij de stad Macon aan de voet van de rots van Solutré. Didier zette samen met zijn vrouw Catherine een familietraditie voort. Hun wijndomein beslaat 10 hectare voornamelijk beplant met chardonnay druiven, 7 hectare. De rest is beplant met gamay en pinot noir druiven. Verreweg de meeste druivenstokken hebben een leeftijd die ligt tussen de 30 en 60 jaar. De wijnen van Tripoz zijn van een uitstekende kwaliteit.

Dit Domaine is mij ooit aangeraden door een collega van mijn zus Kaya.En ik raad iedereen aan die in de buurt is en van wijn houdt, hun te bezoeken! Al jaren gaan we nu nog steeds met veel genoegen naar het Domaine. De Chardonnay is al een keertje ‘ als second best Chardonnay’  van Nederland gekozen.  

De wijnen zijn voor hun prijs van bovengemiddelde kwaliteit. De Macon Charnay ” Clos Tournons” 2015 en de Macon Charnay ” Prestige des Tournons 2015 zijn mooi in balans ( veel fruit, een appeltje en mooi zuurtje met veel lengte in de afdronk).       De eerste is een heerlijk wijntje voor de zomer in de tuin; lekker bij een borrelhapje. De tweede is nog voller; perfect bij een vette vis of kip.  De Bourgogne Chardonnay 2015 van oude stokken, is voor zijn 8 euro een topper. vol, mooi hout en perfect in balans.  Dit voorjaar – februari 2017- was ik er met Leo en Petra. ook voor hun was de smaak en kwaliteit een openbaring. Behoorlijk wat dozen gingen de auto in.