Caveau’s bij Beaune

 

Tussen Meursault en Beaune, vind je twee Caveau’s die de moeite waard zijn om te bezoeken. Voordeel van deze caveau’s is hun grote verscheidenheid aan wijnen. ook aan producenten. Prijzen liggen onder die van de wijnhuizen in Beaune zelf. Deze laatste profiteren van de vele toeristen en daar zijn hun prijzen ook naar.

Le caveau de Meursault- Route Départementale 974, 21190 Meursault                        Le caveau Nuiton-Beaunoy, Route de Pommard, 21200 Beaune

De eerste heeft een mooie keus  uit heel de Bourgogne tot de Beaujolais.  Het zijn wel wat duurdere Bourgognes dan die wij normaal kopen. Wij nemen een paar flessen Bourgogne Hautes-Côtes-de-Beaune mee uit 2015. Daar geproefd en opvallend mooi in balans . vol fruit en een redelijk lange afdronk. we zijn benieuwd of hij ook thuis overeind blijft. Want dan heb je voor 11 euro een mooie Côte de Beaune. En ook wat Bourgogne Pinot Noir 2015 gaat de achterbak in.  Zelfde verhaal een redelijk mooie volle Bourgogne voor een leuke prijs; ook 10 euro.

 

Bij Le caveau Nuiton-Beaunoy komen we dit jaar voor de tweede keer. ook nu worden we weer gastvrij ontvangen en is het mogelijk veel van de wijnen te proeven. Ook zij hebben een mooie selectie Bourgogne wijnen uit het noordelijk gebied van de Bourgogne. De prijzen zijn nog wat goedkoper dan bij Le caveau de Meursault, maar de selectie is ook kleiner . Bij hun kopen we enkele flessen Hautes-Côtes de Nuits  ” Les Millottes” Blanc 2014. Een rijpe frisse wijn met mooie zuren met een verrassende volle afdronk. Zeker de moeite waard daar te proeven als u in de buurt bent.

geuren leren kennen bij Nuiton