Clos de la Roilette

geproefd febr 2018:  Fleurie 2016, Fleurie (Cuvée Tardive) 2016 en Brouilly 2016

We bellen aan en worden vriendelijk ontvangen. Hij loodst ons door de de Cuverie naar zijn  proeflokaal waar de eigenaar gezellig keuvelt en pimpelt met de plaatselijke amis. We zeggen dat we een Hollandse meneer hebben ontmoet die drie maanden per jaar in de Beaujolais woont.  Al snel krijgen we van de wijnmaker de info dat het Frank moet zijn. Hij blijkt een bekende in de streek en is en bij meerdere wijnboeren kind aan huis; zo ook bij Clos de la Roilette, waar hij die après midi nog naar toe zal gaan.

 

José is geïnteresseerd omdat het etiket een paardenhoofd heeft. We proeven de drie wijnen en zijn ook van mening dat Frank en goede tip heeft gegeven. De Fleurie is mooi vol en zacht met lichte tannines. De Cuvée Tardive was nog voller en wat zwaarder ( met een zweem paardenhoef?!).                              Brouilly was kenmerkend en heeft de graniet tonen die je in de Brouilly kunt verwachten.

We nemen allemaal een paar dozen mee. Hans gat voor de Cuvée en Brouilly. José voor de Fleurie, net als ik.   We gaan naar het volgend adres